perjantai 18. lokakuuta 2013

Hulevedet riskistä resurssiksi, haitasta hyödyksi


Kansainvälisesti alansa tunnetuimpiin kuuluva kestävän kaupunkisuunnittelun ja hulevesien hallinnan huippuasiantuntija, maisema-arkkitehti ja kuvanveistäjä Herbert Dreiseitl on erikoistunut hyödyntämään luonnonmukaista vedenkiertoa lähtökohtana ja resurssina kestävässä kaupunkirakentamisessa ja maisemasuunnittelussa.

Dreiseitl osallistuu tiistaina 22.10.2013  Innoparkin K-EASY hankkeen järjestäämään Engelinrannan alueen hulevesityöpajaan ”Hulevedet riskistä resurssiksi, haitasta hyödyksi”.

Herbert Dreiseitlin ratkaisut tukeutuvat kunkin rakennuspaikan luontoperustan olosuhteisiin ja ainutlaatuisuuteen. Luonnollinen vedenkierto toimii niissä sekä ympäristön laatua parantavana että paikan kestävää kehitystä ylläpitävänä voimavarana.

Dreiseitl on suunnitellut lukuisia ekologisesti innovatiivisia ratkaisuja, kuten kokonaisia asuinalueita ja luonnonmukaisia kaupunkikeskustoja. Mm. Berliinin uuden keskusta-alueen toteutuksen lähtökohtana on luonnon prosessien, erityisesti veden, mukanaolo. Suomessa Dreiseitl on tehnyt yhteistyötä mm. Oulun kaupungin kanssa Toppilansaaren viherrakentamisessa ja Tampereen kaupungin kanssa Vuoreksen hulevesipuistossa.

Herbert Dreiseitlin perustama Atelier Dreiseitl, joka toimii kansainvälisesti noin 80 asiantuntijan voimin, liittyi Ramboll Groupiin keväällä 2013 ja toimii Rambollin tytäryhtiönä, jota vetävät Dieter Grau ja Gerhard Hauber. Herbert Dreiseitl vetää Rambollin kestävään kaupunkikehittämiseen erikoistunutta toimialaa Liveable Cities Laboratorya.

Lisätietoa: Herbert Dreiseitlin Rambollin Näkökulma-seminaarissa syyskuussa pitämä luento ”Blue, green and social inspired infrastructure” löytyy:
http://www.nakokulma.ramboll.fi/nakokulma2013/~/media/FEDAD89713B743F6B1D113B91DAE2541.ashx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti