perjantai 11. marraskuuta 2011

Kauppakartano panostaa lämpöön

Taloyhtiön hoitokustannuksista yleisesti noin 40 % syntyy energian- ja vedenkulutuksesta. Hämeenlinnan keskustassa sijaitseva kiinteistöosakeyhtiö Kauppakartano päätti selvittää, mihin heidän maksamansa lämpö menee.


Osoitteessa Hallituskatu 17 sijaitsevaan Kauppakartanon kiinteistöön tehdään energiatehokkuusselvitys, jossa selvitetään talossa olevia ”porsaanreikiä” lämmön, sähkön ja lämpimän veden kulutuksessa. Kulkeutuuko lämpö huonosti eristettyjen seinien läpi ulos? Ovatko patterien säädöt ja termostaatit kunnossa? Loriseeko vettä suoraan viemäriin vuotavista hanoista? Samalla tutkitaan, mitkä ovat kannattavimpia toimenpiteitä talon energiatehokkuuden lisäämiseen ja kuinka nopeasti muutokset maksavat itsensä takaisin.

Talon energiatehokkuus selvitetään yhteistyössä Innoparkin kanssa. Kantahämäläiset taloyhtiöt voivat saada Innoparkilta resursseja ja rahallista tukea energiatehokkuuden selvittämiseen, uusiutuvien energiamuotojen käyttöönoton mahdollisuuksien tutkimiseen tai jätehuollon järkeistämiseen. Kauppakartanon selvitys ostetaan Skapat Energia Oy:ltä. Yhteistyössä on tiiviisti mukana myös Kanta-Hämeen Kiinteistöliitto.

Taloyhtiöiden kannattaa pohtia energia-asioitaan, koska siten voidaan säästää rahaa. Lait ja muut normit ohjaavat jatkuvasti tiukempaan energiankulutukseen. Myös talon terveysriskit pienenevät ja asuinmukavuus paranee oikeanlaisilla energiatehokkuustoimenpiteillä.


Kiinteistöosakeyhtiö Kauppakartano: asuntoja ja liiketiloja
Osoite: Hallituskatu 17, Hämeenlinna
Rakennusvuosi: 1984
Pilotin aihe: Energiatehokkuusselvitys
Aikataulu: loka-marraskuu 2011

Pilotin tavoite:
Tavoitteena on saada tietoa kiinteistön energiatehokkuudesta, kehittämistoimenpiteiden kannattavuudesta ja takaisinmaksuajoista. Useamman kiinteistön energiatehokkuuden selvittämisen jälkeen, tarkastellaan aihetta kokonaisvaltaisesti eri-ikäisissä kiinteistöissä tavoitteena löytää yleisluontoisia malleja tai ohjeistuksia taloyhtiöille.
Yhteyshenkilö Innoparkissa: Liisa Arpiainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti