maanantai 30. tammikuuta 2012

HYVÄ FORSSALAISET!

Forssaan on satanut vuoden 2011 ympäristöpalkintoja suorastaan kaatamalla. Ympäristöyritysten Liitto ja Uusiouutiset-lehti jakoivat Vuoden Hyötykäyttöteko- ja Vuoden Ympäristöyritys –palkinnot sekä Vuoden ympäristöhenkilö –tunnustuksen 11.1.2012.

Forssalainen Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy sai Hyötykäyttöteko-palkinnon. Palkinto myönnetään osoituksena huomattavasta ympäristöhuoltoalalla toteutetusta jätteiden tai uusioraaka-aineiden hyödyntämiseen liittyvästä innovatiivisesta ratkaisusta. Saint-Gobainin Forssan tehdas on maailman ainoa biokaasua käyttävä lasivillatehdas. Tehdas on ottanut biokaasun käyttöön koko lasivillan valmistusprosessissa sekä rakennusten lämmityksessä. Lisäksi lasivillan tuotannossa käytettävästä lasista yli 80 % on kierrätyslasia.

Vuoden 2011 Ympäristöyritykseksi valittiin forssalainen VamBio Oy, joka on tehnyt merkittävää kehitystyötä lietemäisen mädätteen käyttämiseksi peltolannoitteena. Mädätteen käyttö lietemäisenä vähentää jätevesipäästöjä ja säästää kuivauksessa käytettävää energiaa. VamBio käyttää biojätteen ja muun biohajoavan raaka-aineen lisäksi sikalalietettä, jota on yleisesti hankala hyötykäyttää.

Vuoden 2011 ympäristöhenkilö löytyy myös Forssasta. Envor Biotech Oyn: tuotantopäällikkö Hannu Nyman vastaa kompostoinnin ja biokaasulaitoksen tuotannosta. Tunnustuksella halutaan huomioida aktiivisesti työtään kehittäviä osaajia ympäristöalan monipuoliselta tehtäväkentältä. Ympäristöyritysten Liiton mukaan Nyman on työnjohtaja, joka saa asiat toimimaan ja tekee mielellään kaikkein likaisimmat ja vaikeimmat työt itse.

Onnittelut kaikille palkituille!

Lue lisää
Uusiouutiset 1/2012
www.ymparistoyritykset.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti