perjantai 27. tammikuuta 2012

PILVENMÄKI – haaveista tekoihin



Ensimmäinen K-EASYn yritykseen kohdistuva energiatehokkuus- ja uusiutuvan energian selvitys tehdään Forssan Pilvenmäen raviradalle. Pilvenmäki haaveilee pääsevänsä eroon valtavasta öljynkulutuksesta 1970-luvulla rakennetussa katsomossa. Katsomon suuret ikkunat ja valtava korkeus ovat melkoinen haaste energiankulutuslukuja tutkittaessa.


Innopark ostaa Skapat Energia Oy:ltä selvityksen, jossa katsotaan ensin mahdollisuudet tehostaa energiankulutusta rakenteellisilla ja toiminnallisilla toimenpiteillä. Myös ehdotettujen toimenpiteiden takaisinmaksuajat lasketaan, jotta löydetään toteuttamiskelpoiset muutokset.



Tämän jälkeen Skapat pohtii erilaisia mahdollisuuksia öljyn korvaamiseen. Parilla muulla raviradalla on siirrytty kaukolämpöön. Olisiko Pilvenmäellä mahdollista tehdä yhteistyötä naapurissa olevien teollisuuslaitosten kanssa? Vai löytyisikö poltto- tai kaasutuslaitos, jossa voisi mahdollisesti myöhemmin käyttää myös alueelta tulevaa hevosenlantaa? Maalämpöputkille riittäisi piha-aluetta, mutta mikä on sen kannattavuus kohteessa?


Vaihtoehtojen suuren määrän vuoksi on tärkeää, että asiantuntija tutkii mahdollisuuksia puolueettomasti ennen isojen ja pitkäikäisten investointien tekemistä. Selvityksestä on hyötyä myös investointirahoituksia haettaessa. Ja erityisesti oman raviradan imagomarkkinoinnissa!


Kohde Pilvenmäen ravirata ja katsomorakennus
Osoite Pilvenmäentie 7, Forssa
Rakennusvuosi 1975 (ns. uusi katsomorakennus)
Pilotin aihe Energiatehokkuus ja uusiutuvan energian tuottamismahdollisuudet Pilvenmäen alueella
Toteuttaja Skapat Energia Oy
Aikataulu tammi-maaliskuu 2012
Pilotin tavoite
Selvitetään kustannustehokkaat tavat parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Selvitetään eri vaihtoehdot korvata nykyinen öljylämmitys uusiutuvalla energialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti