tiistai 3. tammikuuta 2012

TAVOITTEENA LOPEN ENERGIATEHOKKAIN TALO

Läyliäistenraitti komistui viime vuonna, kun kylän keskustassa sijaitseva kerrostalo teetti laajan julkisivuremontin. Vanhan rappauksen poistaminen, uuden lämpörappauksen tekeminen ja seinän maalaaminen valkoiseksi, uudet ikkunat ja parvekkeenovet sekä parvekkeiden lasittaminen siirsivät kiinteistön kauniiden kerrostalojen kastiin. Samalla tietysti lämmönhukka ja energiakulut pienenivät. Nyt Säästönaapuri tekee yhteistyössä Innopark Programmes Oy:n kanssa selvityksen, miten energiatehokkuutta voisi edelleenkin tehostaa.

Yhteistyötä jatketaan selvittämällä kiinteistön mahdollisuudet uusiutuvan energian käyttöön. Tällä hetkellä talo lämpiää öljyllä. Naapurikiinteistössä sijaitseva öljykattila on aito 70‑luvun tuote, jonka eläkeikä lähestyy uhkaavasti. Mitä ilmeisimmin kattila lakkaa toimimasta jonakin jouluaattona tai uudenvuodenpäivänä, kun ulkona on paukkupakkanen. Etukäteen varautuminen säästää suurien mieliharmien lisäksi rahaa, koska ei tarvitse ottaa juuri sitä lämmityslaitetta, joka kriittisellä hetkellä on ensimmäisenä saatavilla.


Asunto-osakeyhtiö Säästönaapuri asuntoja
Osoite Läyliäistenraitti 81, Loppi
Rakennusvuosi 1974
Pilotin aihe Energiatehokkuusselvitys

Aikataulu joulukuu 2011 – helmikuu 2012
Selvityksen toteuttaja AdConSys Oy
Pilotin tavoite
Tavoitteena on saada tietoa kiinteistön energiatehokkuudesta, kehittämistoimenpiteiden kannattavuudesta ja takaisinmaksuajoista.
Useamman kiinteistön energiatehokkuuden selvittämisen jälkeen, tarkastellaan aihetta kokonaisvaltaisesti eri-ikäisissä kiinteistöissä tavoitteena löytää yleisluontoisia malleja tai ohjeistuksia taloyhtiöille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti